Yaralı taşıyan ambulansın kapısı açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ambulanstaki görevlilerin, 25-30 metre ilerledikten sonra durumu fark edip durarak kapıyı kapatmasıyla, benzeri daha önce yaşanan ambulans faciasının önüne geçildi

Başkent'te meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanı olduğu öğrenilen yaralıyı hastaneye götüren ambulansın seyir halindeyken kapısı açıldı. Ambulanstaki görevlilerin, 25-30 metre ilerledikten sonra durumu fark edip durarak kapıyı kapatmasıyla, benzeri daha önce yaşanan ambulans rezaletinin önüne geçilmiş oldu.

Çankaya Sıhhiye'de gece saatlerinde, Fikret Özerol'ün kullandığı Azerbaycan Büyükelçiliği'ne ait T 001 10 AZ plakalı araç, yağışlı havanın da etkisiyle kontrolden çıkarak, yol kenarındaki bir ağaca çarptı. Kazada sürücü Özerol, araçta sıkıştı. Kaza yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, Özerol'u sıkıştığı yerden kurtardı. İki bacağı da yaralı olan Özerol, hastaneye götürülmek üzere ambulansa alındı. Jandarma Genel Komutanlığı'na ait ambulans, hızla kaza yerinden ayrılırken, tam olarak kapatılmayan arka kapısı açıldı. Ambulans şoförü yaklaşık 25-30 metre gittikten sonra kapının açık olduğunu fark etti ve ambulansı durdurdu. Görevli araçtan inerek kapıyı kapattı ve tekrar yoluna devam etti. Böylece bir anlık dikkatsizlik sonucu yaşanan tehlike son anda atlatıldı. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özerol'un durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza yapan elçiliğe ait araçta ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Daha önce de (12 Aralık 2007) Ankara'da Hipodrom Caddesi üzerinde gece saatlerinde meydana gelen kaza sonrasında ambulansın hareket halinde iken kapısı açılmış, içindeki ağır yaralı hasta sedyeyle birlikte kafa üstü yola düşmüştü. Bu kez görevlilerin son anda fark etmesi benzer bir olayın yaşanmasının önüne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber